Ads

Rabu, 20 Jun 2012

Menu petang : Talam Berlauk

Bahan 1:
120gm tepung beras
600ml santan (sebiji kelapa)
Garam

Topping:
Daging (I guna daging burger)
Telur dadar
Lada merah
Daun bawang
Bawang goreng
Others

Cara2:
1. Masak bahan 1 atas api hingga pekat dan berwap (jgn sampai mendidih)
2. Tuang dalam loyang yg disapu dgn minyak
3. Kukus 10 mnt, bukak dan letak topping
4. Kukus lagi 15 minit.

Oho! Sebenarnya ni dah terlebih topping. Tu pasal penuh semacam x nampak pun kuihnye. Hehe. Pe nak wat. Baru 1st time cube...

Ps: Teringat-ingat talam berlauk ayah dulu2. Takde sape boleh celen!


Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

2 ulasan:

  1. wah, rajin memasak nih.....Ami lak tgh buat marble cake.....teringin lak, lama x makan

    BalasPadam
  2. Nnti nak resepi kek marble ami lak

    BalasPadam